Ylä- ja alapohjan saneeraukset Hämeessä ja Uudellamaalla

Hämeen Puhallus & Saneeraus hoitaa riskirakenteet tehokkaasti kuntoon. Palvelemme asiakkaitamme ala- ja yläpohjien saneerauksissa Uudenmaan ja Hämeen alueilla.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Jätä yhteydenottopyyntö

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käsittelemisen *

Yläpohjan ongelmat

Yläpohjan puutteellinen tuuletus, huolimattomasti tiivistetyt läpiviennit ja rakentamisen yhteydessä yläpohjaan jäänyt jäte (etenkin vanhoissa taloissa) ovat tyypillisiä yläpohjan kosteus- ja homevaurioiden aiheuttajia. Lisäksi esimerkiksi kulkusillan puuttuminen estää yläpohjassa liikkumisen, yläpohjan saneeraamisen sekä uusien eristeiden asentamisen. Kastuneet tai muuten vaurioituneet villat ja materiaalit tai puutteellinen eristys puolestaan lisäävät yläpohjan kautta tapahtuvia lämpövuotoja.

Yläpohjan saneeraus

Yläpohjan saneerauksella voidaan varmistaa parempi lämmöneristävyys,
energiatehokkuus ja asumismukavuus sekä ehkäistä kosteusvaurioita ja niiden aiheuttamia sisäilmaongelmia. Hämeen Puhallus & Saneeraus toteuttaa yläpohjien kuntotarkastukset ja tarvittavat korjaukset asiantuntevasti ja turvallisesti. Yläpohjan saneerauksen yhteydessä poistamme tarvittaessa vanhat ja kosteudesta kärsineet eristeet, tiivistämme ilmanvaihtokanavien ja höyrysulkujen läpiviennit sekä lisäämme hormin paloeristeet. Lisäksi parannamme tuuletusta uusilla tuuletusputkilla ja asennamme tuulenohjaimet puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Lopuksi vaihdamme vielä tarvittaessa vaurioituneet villat uusiin.

Alapohjan ongelmat

Puutteellisessa alapohjassa piilee monia riskejä. Tuulettuvan alapohjan tulisi nimensä mukaisesti taata riittävä ilmanvaihto ja suojata pohjaa maasta nousevalta kosteudelta sekä haittakaasuilta. Pohjan alla on kuitenkin valitettavan usein huonoa maa-ainesta, joka aiheuttaa kosteutta alapohjaan. Kosteus yhdistettynä riittämättömään eristykseen sekä pohjan alla piilevään jätteeseen aiheuttaa rakenteisiin vakavia kosteusongelmia ja mikrobivaurioita sekä niiden seurauksena merkittäviä sisäilmaongelmia.

Alapohjan saneeraus

Alapohjan saneerauksella voidaan pidentää rakenteiden elinkaarta ja varmistaa asukkaille terveellinen ja turvallinen asumisympäristö. Hämeen Puhallus & Saneeraus remontoi alapohjat tehokkaasti ja asiantuntevasti. Saneerauksen yhteydessä minimoimme kapillaarisen kosteuden syntymistä ja lisäämme tuuletusilmaa poistamalla alapohjasta vanhaa orgaanista maa-ainesta suurtehoimuroinnilla. Tilalle lisäämme esimerkiksi lecasoraa, joka toimii tehokkaana kapillaarikatkona. Parannamme alapohjan tuuletusta tarvittaessa myös koneellisella ilmanvaihdolla tai lisäämällä pohjaan venttiilejä. Lopuksi puhallamme lisäeristeeksi puhallusvillaa tai vaihdamme kokonaan uudet eristeet lattiaan.