Rengon Pitopalvelu investoi energiatehokkuuteen lähiseudun yrittäjän ja kotimaisten tuotteiden avulla

Kun Rengon Pitopalvelun toimitusjohtaja Elina Jokinen mietti, kuinka voisi parantaa yrityksen rakennuksen energiatehokkuutta entisestään, kävi hän keskustelun aiheesta työporukan kesken. Yrityksen talonmies ehdotti yläpohjien tarkistamista ja tähän tartuttiin. 

Yläpohjatöihin erikoistunut tervakoskelainen Hämeen Puhallus & Saneeraus Oy kävi kartoittamassa yläpohjan ja tässä yhteydessä huomattiin, että yläpohjan lämmöneristettä oli yläpohjassa paikoin jopa alle kymmenen senttiä, joten lämpöhävikki yläpohjasta oli merkittävä. 

Kartoituksessa huomattiin myös muita kehitys- ja korjauskohteita yläpohjan rakenteissa. Hämeen Puhallus & Saneeraus Oy toteutti kohteeseen kattavan yläpohjasaneerauksen. Saneeraustöinä uusittiin tuulenohjaimet, korotettiin ja paranneltiin kulkusillat ja puhallettiin lisäeristettä niin, että eristeen paksuus täyttää tämän päivän vaatimukset.

– Tässä yläpohjassa eristeen määrä jopa viisinkertaistui joten tämän kokoisessa rakennuksessa energiansäästöjä voi tulla eristevalmistajan arvion mukaan tuhansia kilowattitunteja vuodessa, kertoo toimitusjohtaja Teemu Koreemäki Hämeen Puhallus & Saneeraus Oy:stä.

Rengon Pitopalvelu suosii aina kotimaisia raaka-aineita valmistaessaan maukasta ruokaa ja muita tarjoiluja, joten myös tässä projektissa haluttiin suosia kotimaista tuotetta yrityksen arvojen mukaisesti. Kotimainen ja turvallinen, avainlippumerkitty ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla oli siis helppo valinta eristeeksi. 

Isover Insulsafe on painumaton, palamaton eriste, joka voidaan puhaltaa suoraan vanhan eristeen päälle. Erinomaisen lämmöneristyskyvyn lisäksi se toimii myös tehokkaana ääneneristeenä. Myös ympäristö kiittää, kun energiankulutuksen hiilidioksidipäästöt pienenevät.

Rengon Pitopalvelun Elina Jokinen on tyytyväinen kokonaisuuteen. 

– Energiakustannukset vähenevät ja hiilijalanjälki pienenee, tuimme lähiseudun yritystä ja suosimme kotimaista – arvojemme mukaisesti.